Biografia

Pere Olivé és un percussionista que recull la frescor de la tradició musical oral del seu país i l'academicisme de la percussió clàssica. Es llicencia en percussió històrica i música tradicional catalana a l'ESMUC, on ha estudiat amb Pedro Estevan. Més tard amplia la seva formació a l’Schola Cantorum Basilensis (Suïsa). A més a més, s'ha format amb altres professors com Andrea Piccioni, Michael Metzler, Yshai Afterman, Mauricio Molina i Glen Velez.

Com a intèrpret, ha col·laborat amb formacions de renom internacional com Le Poème harmonique, L’Arpeggiata, Forma Antiqua, Ensemble Correspondances, La Grande Chapelle, Vespres d’Arnadí, Hespèrion XXI i Le Concert des Nations, participant en gires a Europa, Estats Units, Sud Amèrica, Àsia i Austràlia. També ha participat de l’espectacle de dansa i música “Romances inciertos, un autre Orlando” dirigit per l’artista NinaLaisné, amb la que han realitzat més de cent funcions en els últims anys. En formacions corals destaca la participació en produccions del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, O Vos Omnes i l’Escolania de Montserrat. A més, forma part dels grups Arbeau Project, OMAC, Quintet Montsant, Tañer, Cobla Catalana dels Sons Essencials, So Nat Grallers de Tarragona, Lucentum XVI i Quidni. Ha enregistrat una trentena de CDs que van des de la música tradicional i antiga, a la música contemporània.

Pel que fa a l'activitat docent compta a més de vint anys d’experiència i actualment és professor de percussió històrica de l’ESMUC i percussionista repertorista del departament de música tradicional del mateix centre.

 

biografia

Propers esdeveniments

13-06-2024
Forma Antiqva
Oviedo
26-07-2024
Opera Omnia
Vélez-Blanco
10-08-2024 - 14-08-2024
Mirabilia / Curs de música medieval
Cuenca
31-08-2024
Opera Omnia
Utrecht